Начало
  За нас
  Продукти
  Цени
  Нови продукти
  Услуги
  Партньори
  Новини
  Контакти
  ТЪРСЕНЕ В САЙТА
 
Уебрикс
  НОВИНИ
Начало >> Новини
Еволюция на програмния кодек Ewclid Frame Compressor - 02.03.2007


    

    Особености и преимущества на програмния кодек Ewclid Frame Compressor.

    За ефективно използване на дисковото пространство на сървъра за видеонаблюдение Ewclid, а също така за намаляване на мрежовия трафик при отдалечен преглед на видео по мрежата, потокът на видео информация преминава през сложен процес на обработка.
За да се намали големия обем на данни при запис на видеоархив е необходимо да се използват алгоритми на компресиране. В системата за видеонаблюдение Ewclid, за решаване на тези задачи се използва специално разработения кодек EFC (Ewclid Frame Compressor). Освен икономия на място на твърдия диск, този кодек управлява ефективно натоварването на процесора, което от своя страна е много важно при запис на видео архив и пренос на видео поток по мрежи Internet/Ethernet.
    Конструкторите на Промишлено-търговската група компании “КОМКОМ”, изхождайки от параметрите на системата и отчитайки желанията на клиентите, са създали уникален набор от програми на кодека Ewclid Frame Compressor. Иновационният продукт с алгоритъм на компресия на потоците, дава възможност да се използват индивидуалните параметри на компресия за всяка камера на сървъра за наблюдение. Такъв подход позволява да се управляват параметрите на компресиране, в зависимост от важността, предназначението и типа на монтираните камери за видеонаблюдение. Алгоритъмът на компресиране на кодека Ewclid Frame Compressor подхожда идеално за работа в режим “Живо видео” при многоканални видео потоци.
    Програмният кодек EFC съдържа набор от параметри за регулиране на степента на компресиране и качеството на видеоматериала:
• Брой на делта кадрите на един опорен кадър (0-255). Количество на блоковете на изображение с размерност 8х8, което е предназначено за кодиране на видео потока. Колкото е по-голяма значението на този параметър, толкова по-рядко се използват опорните кадри, и като резултат, крайния размер на файла при компресиране става по-малък.
• Чувствителност (0-12). Диапазонът на изменение на яркостта на пикселите на блока 8х8, който не се счита за важен. Ако даже един пиксел на блока 8х8 е изменил своята яркост с величина, превишаваща чувствителността, то блокът ще бъде закодиран. Колкото тази величина е по-малка, толкова по-голям брой блокове 8х8 ще се кодира за всеки кадър на видеопотока, в следствие на което степента на компресиране ще бъде по-голяма.
• Избор на алгоритъм на компресиране (Huffman, Arithmetic, Auto). Huffman – дава най-добра компресия, но натоварва CPU; Arithmetic – степента на компресия е но-малка от тази на алгоритъма Huffman, но натоварва повече CPU; Auto - компресорът избира автоматично сам алгоритъма на компресия.
• Мащабиране на Видео при запис. Възможност за запис на видео архив с мащабиране на крайното изображение.
• Избор на профила на EFC. (Възможни варианти: по подразбиране, високо качество, наи-добра степен на компресия и ползвателски настройки)
 


Дизайн и разработка - Паралел Юнивърс
  © 2006. Синерфлекс ЕООД. Всички права запазени.