Начало
  За нас
  Продукти
  Цени
  Нови продукти
  Услуги
  Партньори
  Новини
  Контакти
  ТЪРСЕНЕ В САЙТА
 
Уебрикс
  ОХРАНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ
Начало >> Продукти >> СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ, ОХРАНА И КОНТРОЛ >> ТЕХНОЛОГИЯ "УМЕН ДОМ" И "ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ" >> ОХРАНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ
 

ОХРАННИ ФУНКЦИИ

ОПИСАНИЕ

    Охранните функции в системата EWCLID се реализират чрез използване на PCI платки за външни датчици EWCLID-T. За работа с пожарни датчици на платките е монтиран умножител на напрежение, подаващ на шлейфовете до 24 V.

АРХИТЕКТУРА

ОХРАННИ ФУНКЦИИ

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА

Необходими компоненти на системата за охранни функции:
1. Персонален компютър с ОС Windows 2000/XP
2. Датчици на движение, акустични датчици, датчици за разбиване на стъкло, датчици за охрана на периметър и други (в зависимост от изискванията към обекта).
3. Платки за външни датчици EWCLID-T с необходимият брой контролируеми шлейфове. Ако системата има повече от 12 шлейфа, то е необходимо да се добавят още платки.
4. Програмно обезпечение EWCLID ADMINISTRATOR за мрежови версии и EWCLID LOCAL ADMINISTRATOR за локални версии
5. Външни изпълнителни устройства: сирена, светлинен оповестител, устройство за изпращане на GSM 900/1800 MHz съобщения, автоматично устройство за позвъняване при сигнал за тревога и други (в зависимост от изискванията към обекта).

Необходими компоненти на системата с функции на пожарна сигнализация:
6. Персонален компютър с ОС Windows 2000/XP
7. Димни и топлинни датчици, ръчни оповестители (в зависимост от изискванията към обекта).
8. Платки за външни датчици EWCLID-T с необходимият брой контролируеми шлейфове. Ако системата има повече от 12 шлейфа, то е необходимо да се добавят още платки.
9. Програмно обезпечение EWCLID ADMINISTRATOR за мрежови версии и EWCLID LOCAL ADMINISTRATOR за локални версии
10. Външни изпълнителни устройства: сирена, светлинен оповестител, устройство за изпращане на GSM 900/1800 MHz съобщения, автоматично устройство за позвъняване при сигнал за тревога и други (в зависимост от изискванията към обекта).

ВИДОВЕ ПЛАТКИ ЗА ВЪНШНИ ДАТЧИЦИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ФУНКЦИИТЕ

EWCLID-T 4 - 4 шлейфа, 2 релета
EWCLID-T 8 - 8 шлейфа, 2 релета
EWCLID-T 12 - 12 шлейфа, 2 релета

ВЪЗМОЖНОСТИ

    Към системата EWCLID може да се свържат практически всички охранни, димни, топлинни, акустични и периметрови датчици.
    Функциите на регулиране на времето на включване и задръжка на сработване на външни изпълнителни устройства (звукова и светлинна сигнализация, гласово оповестяване и т.н.) позволяват построяване на многофункционални охранни и пожарни системи за безопасност.
    Наличието на таймери с еднократно и многократно действие в системата, позволява тя да работи по строго разписание, по събития от други модули (детектор на движение, изключване на видеокамери и т.н.). Вички произтичащи събития в системата EWCLID се записват в общ дневник.

ОСОБЕНОСТИ

    За присъединяване на датчици и изходни релета, на платката са изведени конектори за комуникация. Монтираният на платките аналогово-цифров преобразувател има разрядност 12 Bit със стъпка на оцифроване 6 mV. Запитванията към шлейфовете се извършват чрез PCI шина за 0,5 ms. 
 

Дизайн и разработка - Паралел Юнивърс
  © 2006. Синерфлекс ЕООД. Всички права запазени.