Начало
  За нас
  Продукти
  Цени
  Нови продукти
  Услуги
  Партньори
  Новини
  Контакти
  ТЪРСЕНЕ В САЙТА
 
Уебрикс
  "УМЕН ДОМ" И "ИНЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ"
Начало >> Продукти >> СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ, ОХРАНА И КОНТРОЛ >> ТЕХНОЛОГИЯ "УМЕН ДОМ" И "ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ" >> "УМЕН ДОМ" И "ИНЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ"
 

"УМЕН ДОМ" И "ИНЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ"

ОПИСАНИЕ

    Включването на различни външни устройства и прибори към системата EWCLID позволява да се построи автоматизирана сграда (сградна автоматизация), постигайки комфорт, удобство и икономии на средства. В комбинация с функциите за охрана и контрол на достъпа, EWCLID позволява значително да се увеличи безопасността на дома, офиса и т.н.

АРХИТЕКТУРА

    Към сървъра на системата EWCLID могат да се включват различни устройства и прибори, както локални, така и отдалечени, взаимодействащи със съставляващите системи за безопасност: видеонаблюдение, аудиоконтрол, охранни функции. Системата позволява към нея да се включат директно всякакви битови или други прибори с активен товар до 500 W.

УМЕН ДОМ И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ

УМЕН ДОМ И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА

Необходими компоненти на системата изградена по технология “УМЕН ДОМ” и “ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗДАНИЕ”:
1. Персонален компютър с ОС Windows 2000/XP
2. Видеокамери, герконови датчици, датчици на движение, акустични датчици, датчици за разбиване на стъкло, датчици за охрана на периметър и други (в зависимост от изискванията към обекта).
3. Видеоплатки EWCLID
4. Платки за външни датчици EWCLID-T с необходимият брой контролируеми шлейфове. Ако системата има повече от 12 шлейфа, то е необходимо да се добавят още платки.
5. Програмно обезпечение EWCLID ADMINISTRATOR за мрежови версии и EWCLID LOCAL ADMINISTRATOR за локални версии
6. Външни изпълнителни устройства: електрически задвижвания на врати, електромеханични и електромагнитни брави и ключалки, врати, щори, сирени, светлинни оповестители, устройство за изпращане на GSM 900/1800 MHz съобщения, автоматично устройство за позвъняване при сигнал за тревога и други (в зависимост от изискванията към обекта).

ВЪЗМОЖНОСТИ

• Видеонаблюдение и аудиоконтрол, денонощно и по събития
• Отваряне и затваряне на щори
• Контрол на състоянието на прозорци (отворено или затворено)
• Контрол на състоянието на врати (отворено или затворено)
• Управление на електрически задвижвания на врати, електромеханични и електромагнитни брави и ключалки
• Контрол на задименост в помещения и принудителна вентилация
• Управление на вътрешно и външно осветление
• Управление на отоплителна система
• Управление на помпи за водоснабдяване и напояване
• Оповестяване при неоторизирано проникване
• Други

ОСОБЕНОСТИ

    Управлението на едни или други устройства и прибори в дома или офиса, предполага тяхното взаимодействие с видеонаблюдението и аудиоконтрола. Това означава, че изпълнението на конкретна операция може да се свърже със запис на видеоархив, подаване на звукови съобщения за тревога, запис в дневника за събития и други. Това позволява да се открият хора, да се прегледат номера на автомобили и изобщо да се води централизиран отчет на изпълняваните действия. 
 

Дизайн и разработка - Паралел Юнивърс
  © 2006. Синерфлекс ЕООД. Всички права запазени.